Scări Lemn Masiv

Scări din Lemn masiv, pentru generații

WDI

Scările din lemn masiv ofera interioarelor senzația de căldura si contribuie la crearea unei atmosfere primitoare si prietenoase. La punerea in opera a unei scări din lemn, majoritatea lucrarilor se realizeaza în fabrica, inclusiv anumite etape de finisaj, ceea ce face ca montajul la fața locului să dureze foarte puțin

icon

Scari Lemn Masiv

Vezi mai multe modele

Dacă utilizam scari interioare din lemn masiv, ele sunt elegante, suple, flexibile, versatile si permit accesul in spatiile inguste sau acolo unde nu sunt posibile alte variante.Scările din beton au dimensiuni mari, sunt grele si încarcă spațiul inclusiv vizual. Cele din metal oferă interioarelor un aspect “rece” și nu se integrează in unele stiluri de amenajare.

La punerea in opera a unei scări din lemn, majoritatea lucrărilor se realizeaza in fabrică, inclusiv anumite etape de finisaj, ceea ce face ca montajul la fața locului sa dureze foarte puțin. Amintim ca prin alegerea unor scari din lemn sunt eliminate costurile cu cofrajul si turnatul betoanelor. In cazul in care ați optat pentru o scară de beton, treptele de beton se pot placa cu lemn rezultatul final fiind o scară rezistentă si cu un aspect deosebit de plăcut datorita lemnului aplicat.

Designul unei scări se alege in funcție de configurația spațiului (înalt, scund, lat, îngust etc.), designul care se doreste creat in acel interior, dar și in funcție de unele aspecte practice. De exemplu, o scară dublă este indicată doar pe zone largi de intrare, iar una simplă, in spații mici, minimaliste. Înalțimea recomandată pentru o treaptă este de 18-20 de cm, iar acest etalon va permite să calculați numărul de trepte necesare interiorului în care veți instala scara.

O scară dreaptă sau una in formă de L se potrivește bine in spații reduse ca dimensiuni. O scara curbată poate da senzația de eleganță, însă nu reprezintă o alegere foarte practică. Dacă printre utilizatorii unei scări din lemn se numară si copii, aceasta trebuie sa contină elemente suplimentare de securitate pentru a evita eventualele accidente.